5 tips voor ons duurzame droomhuis | DWL Duurzaam
Blog
>
Het meest duurzame droomhuis van DWL Duurzaam

Het meest duurzame droomhuis van DWL Duurzaam

Tips & Tricks
March 28, 2024

Er zijn verschillende manieren waarop je jouw huis kunt verduurzamen. Dit met als doel energie te besparen en milieuvriendelijker te worden. Mooie bijkomstigheid is dat je het uiteindelijk ook terug gaat zien in je portemonnee. DWL Duurzaam gaat hierin mee en zet vol in op complete verduurzaming. Wij zetten de belangrijkste 5 criteria waaraan onze droomwoning betreft complete verduurzaming moet voldoen op een rij:

1. Zonnepanelen

Als dé zonnepanelen-specialist moeten we hier natuurlijk mee beginnen. Installeer zonnepanelen op het dak van je huis om zonne-energie op te wekken. Hiermee kun je je eigen elektriciteit opwekken en ongebruikte energie terugleveren aan het elektriciteitsnet. Zorg er wel voor dat je jouw opgewekte stroom bewust inzet. Hiervoor kun je een accu aanschaffen. Laat je wasmachine bijvoorbeeld overdag draaien wanneer de zon schijnt. Op die manier ben je minder afhankelijk van het elektriciteitsnet.

2. Warmtepomp

Warmtepompen halen warmte uit de lucht, bodem of het water en gebruiken deze om je huis te verwarmen. Ze zijn efficiënter en milieuvriendelijker dan de conventionele, veelgebruikte verwarmingssystemen. Kies daarom voor de installatie van een warmtepomp als alternatief voor de traditionele verwarmingssystemen.

3. Isolatie

Zorg ervoor dat je huis goed geïsoleerd is. Dit omvat het isoleren van muren, daken, vloeren en ramen. Goede isolatie helpt warmte binnen te houden in de winter en buiten te houden in de zomer. Hierdoor ben je minder afhankelijk van verwarming en airconditioning. Dit ga je snel terugzien op je energierekening.

4. Energiezuinige apparaten

Wij raden aan om oude, energiezuigende apparaten te vervangen door energiezuinige modellen. Let bij de aanschaf van nieuwe apparaten op het energielabel en kies voor de meest energiezuinige opties. Vervang bijvoorbeeld traditionele gloeilampen en spaarlampen door LED-verlichting. Deze verbruiken aanzienlijk minder energie en gaan langer mee.

5. Slimme thermostaat

Installeer een ‘slimme’ thermostaat waarmee je de temperatuur in huis kunt regelen op basis van je dagelijkse routines en buitentemperaturen. Dit kan helpen om energie te besparen door verwarming en koeling efficiënter te beheren.

Om het verhaal over duurzaamheid helemaal compleet te maken, geven we je nog een vijftal tips om nóg duurzamer en milieuvriendelijker door het leven te gaan. Bij de deur van je huis houdt het namelijk niet op.

1. Koop duurzame producten: Let bij de aankoop van producten op labels en certificaten die duurzaamheid garanderen.

2. Bespaar water: Beperk je waterverbruik door korter te douchen, lekkende kranen te repareren en waterbesparende apparaten te installeren.


3️. Duurzaam transport: Ga vaker fietsen, wandelen of pak het openbaar vervoer in plaats van de auto. Heb je er toch een nodig, kies dan voor een elektrische of hybride auto.


4️. Recycle: Hergebruik materialen indien mogelijk (bijvoorbeeld plastic, glas en papier).

5. Ondersteun duurzame initiatieven: Steun initiatieven die zich inzetten voor duurzaamheid. Denk dan aan milieugroeperingen, groene bedrijven en gemeenschapsprojecten

Doe je voordeel met deze tips en samen gaan we voor een duurzame en milieuvriendelijke toekomst. Zo kunnen je kinderen en kleinkinderen ook nog een tijdje genieten van deze wereld.

Andere artikelen

Zonnepanelen, omvormers en laadpalen vormen ons huidige assortiment.

Een andere insteek bij DWL Duurzaam: ‘Inzetten op complete verduurzaming’

Lees artikel

Waar moet je op letten bij de aanschaf van een zonnepanelen installatie?

Lees artikel

Aanleg van zonnepanelen nog altijd zeer rendabel

Lees artikel

Afbouw salderingsregeling biedt ruimte voor thuisaccu

Lees artikel

"Persoonlijk, efficiënt en duurzaam wonen"

Interesse in de aanleg van zonnepanelen?

Via ons start je eenvoudig het traject. Liever bellen of mailen? Dat kan natuurlijk ook gewoon.

Doe aanvraag

Inschrijven nieuwsbrief

Schrijf je hier in en ontvang onze tips en updates direct in je mailbox.

Bedankt! We hebben je toegevoegd aan onze e-mailmarketing!

Oeps! Iets ging er mis. Kun je het nog eens proberen?

Social media

Volg ons op Instagram en Facebook en blijf zo op de hoogte van onze activiteiten!